Een identiteitsplaatje voor kinderen

Een identiteitsplaatje is heel erg belangrijk voor iedereen, maar vooral voor kinderen. Het is een klein plaatje dat je om je nek draagt met daarop onderander je naam en telefoonnummer. Zo kan iemand je identificeren mocht dit nodig zijn.

Zo’n identiteitsplaatje aan een ketting of lint is heel erg makkelijk. Je draagt het altijd bij je, maar je voelt er niks van. Een identiteitsplaatje is niet alleen handig voor in geval van nood, maar ook gewoon leuk om te dragen. Bij kinderen is het niet ongewoon dat ze een identiteitsplaatje met een afbeelding van hun favoriete cartoonfiguur of superheld erop dragen.

Identiteitsplaatjes worden tegenwoordig ook door vele bekende mensen gedragen, waardoor kinderen dit ook graag willen. Het is eigenlijk niets meer dan een sieraad met je naam erop, maar het kan wel erg handig zijn.

Je kunt identiteitsplaatjes laten maken bij vele verschillende winkels of bedrijven, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken. Er zijn speciale kits te koop waarmee je snel en eenvoudig een identiteitsplaatje kunt maken.

Vroeger werd de zogenoemde ‘ID tag’ vooral gedragen in het leger. Wanneer iemand in de oorlog dan om kwam, konden zijn of haar kameraden gemakkelijk zien wie het was.

Een identiteitsplaatje kun je eenvoudig laten maken bij naamplaatmaker.nl. Hier kun jij jouw gewenste tekst doorgeven, waarmee zij de ketting kunnen maken. Je kunt hier persoonlijke gegevens in laten zetten, maar ook een boodschap dat je graag bij je zou willen dragen om welke reden dan ook. Zo’n identiteitsplaatje is leuk voor de sier, maar kan ook erg nuttig zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *